Show newer

Op de lagere school had ik een juf handarbeid. Ik herinner me haar als een struise vrouw met hoog getoupeerd haar dat van achteren met een mooie speld in een “Grace Kelly rol” was vastgezet. Haar blouse was gevuld met een enorme bos hout die alle aandacht van haar gezicht afleidde. Of mag ik dat ook niet meer zeggen, bos hout? Nee? Oeps, het staat er al.

sophiedijkgraaff.nl/columns/70

Goedemorgen, met al die regen een beetje kleur op mijn tijdlijn. Fijne donderdag 🍀

‘Dreigement Boskalis even geloofwaardig als prins Harry die zegt dat hij niet meer in de media wil’ bit.ly/3Qya2Hp

Tjee, ik ben wat gepest tijdens mijn tijd op de middelbare school, op het misdadige af. Statenlid en fractievoorzitter Maike Müller van de SP Flevoland voelde zich onlangs ook 'alsof ze weer op het schoolplein liep'. Daar gaat mijn nieuwe #column over.
marcelbeijer.nl/solidariteit/

Afgelopen jaarwisseling had ik geen feest, geen vuurwerk en geen goede voornemens. Wat ik wel had: bubbels. Ook al weet ik dat op klokslag twaalf de wereld en mijn leven niet bij toverslag veranderen, een feestwijn gaat er altijd wel in.

sophiedijkgraaff.nl/columns/70

Best gek hè, die gewoontes die je gaandeweg het leven ontwikkelt. Zo merk ik dat ik steeds meer tegen mezelf ga praten – hardop. Waren het eerst nog korte krachttermen die iedereen er weleens uitgooit, langzaamaan ben ik overgestapt op hele zinnen. Nu zou ik deze gewoonte door een beetje op te letten misschien kunnen stoppen, maar mijn brein heeft ook eigenschappen ontplooid die niet te stoppen zijn.

sophiedijkgraaff.nl/columns/70

Mastodonners

Mastodonners is een Nederlandse Mastodon server, waarop u contact kunt maken met de community in Nederland en daar buiten, simpel en alleen door u als lid te registreren. Wordt lid en kom direct met anderen in contact!